2009. október 2., péntek

Intezkedunk...

Sziasztok!

Na, ma sem fogok tudni olyan reszletesen mindenrol ahogy terveztem, elvileg 30-kor bezart a hely. :)
Kb ket heten belul mar lesz otthon a lakasban is netunk, onnantol mar minden egyszerubb lesz... Egyebkent egesz nap jovunk-megyunk, intezkedunk. Mar szereztuk N.I.E. szamot a rendorsegen, ami a munkavallalashoz kell. Nyittottunk bankszamlat, hogy ne zsakokban kelljen hazavinni majd azt a teeeemerdek penzt. :-P Ma voltunk egy valamilyen szakszervezetnel, ahol is egy holgytol annyi cimet kaptunk ahol elindulhatunk munkat keresni, hogy mar en ereztem kellemetlenul magam, hogy mi meg nem vittunk nekim semmit. :D Egy komoly vastag koteg papirral tavoztunk tole. Ja, es mikor megtudta, hogy en nem ertem amiket mond, fel percen belul beiratott egy munkanelkulieknek ingyenes nyelvtanfolyamra. Jovo hetfon kezdek, minden nap 20:30-21:30 kozott lesz. :) Reka ma kikereste es megszamozta mind a 43 hotelt a Salamanca terkepunkon, amiket hetfotol felkeresunk az oneletrajzunkkal. O a nyelvekkel esetleg recepcios, en meg a ket kacsommal sopru-zsonglor lehetnek. ;-) De megkaptuk a varos osszes takaritocegenek, es kerteszetenek a szamat is, mig a nyelvet meg nem tanulom ilyesmikkel probalkozom majd. Kesobb esetleg informatikai boltokban... Na de ezt meg majd meglatjuk. Most a nyelvtanfolyamra koncentralok.
Amugy Egy het utan is egyre tobb mindent megertek. Reka tobbszor elcsodalkozott, hogy "Ezt is ertetted?" Szerintem nagyon fulbemaszo nyelv ez a spanyol... Egesz nap fulelek, otthon meg jutnak eszembe a szavak, amiket gyakran hallottam, es Reka meg elmondja mit jelentenek...

Erkezett tegnap elott egy ujabb albitars. Aki meg nem tudja: 3 szobas az albi, a nagy szoba a mienk, a ket kicsiben egy Salvadori, es egy spanyol srac lakik. Nagyon szep a konyhank,a  furdonk, es a nappalink is. Sot, meg egy kicsi erkelyunk is van. A kilatas is nagyon tetszik. Es most egy het utan mar ugy erezzuk nem is lakunk messze a kozponttol.

Szoval hetfon folytatjuk az allas utan maszkalasat. Eddig egy biztos dolog van, reka meg otthonrol elkuldte az oneletrajzat hirdetesekre, az egyikrol vissza is hivtak, mar talalkoztunk is az illetekessel. Nem sok, de ez is valami. Oktober kozepetajt lesz 6 eloadasa gyerekeknek es a csaladjuknak, ahol minden kontinensrol bemutatkoznak neptancosok. Mi magyar neptancot es nepzenet fogunk bemutatni 15-20 percben. Addig meg meg kell tanulnom botos tancot jarni. A kellek mar megvan, ma a kinai boltban vettunk egy soprunyelet 2 euroert... ;-)
Ja! Kepzeljetek! Vettunk egy telefont nekem is. En csak GagyiFonnak becezem... Meg az elso teleofnom is tobbet tudott ennel. Meg csak naptar sincs rajta, az nagyon hianyzik... :( Reka folyton kirohog, ha megkerem, hogy valamit irjon be emlekeztetobe... :-P De buszke vagyok magamra, hogy a legolcsobbat valasztottam. ;-)

Zarnak, es mar Reka is turelmetlen, ugyhogy megyunk... :) Igyekszunk minel hamarabb jelentkezni...;-)

Sziasztok!

7 megjegyzés:

  1. Örülünk hogy minden rendben!Hiányoztok ám!Puszi Apu ANyu Erus Adri és Sógi

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Már várjuk,hogy legyen internetetek az albérletben is,hogy töltsetek fel képet:D Nem volt egy kicsit drága az a kellék...?:D
    Máté az hitte,hogy Iphone-t vettél magadnak,amikor mondtam neki,hogy vettetek telefont:D Felvilágosítottam,hogy ott azért még nem tartotok:)

    Vigyázzatok magatokra!Jó álláskeresést!Ha sikerült valami írjátok meg!

    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Drukkolok nektek!Nándi faljad a nyelvet!!!!ahogy csak bírod!!!:-)Úgy látom nagyon talpraesettek vagytok,vagy Isten nagyon támogat titeket,vagy mindkettő:-)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Nándi! Nagyon ügyes vagy, csak így tovább, aztán profi spanyol leszel... Tényleg nagyon talpraesettek vagytok, remélem megkapjátok az élettől amit megérdemeltek, mert akkor nagyon boldogok lesztek...
    Réka! Írd meg kérlek az e-mail címed, amiben privátban is tudunk majd beszélni az itthoni fejleményekről... ;)
    Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Szia Nikus!

    Réka email címe: szikorareka@gmail.com
    Lehet,hogy ezekre az üzenetekre még nincs ideje,hogy olvassa, ezért gondoltam megírom neked:)

    Puszi!
    Petra

    VálaszTörlés
  6. Szia Petra!
    Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy! :)
    Puszilak

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Bocsánat, hogy eddig keveset reagáltunk a bejegyzésekre, olvasni mindig jó volt ám őket... :) Hamarosan lesz otthon is netünk, és minden másképp lesz. :D
    Igyekszem falni a nyelvet, azt mondják ügyes vagyok. ;-) Fülelek, próbálom megjegyezni a dolgokat, de gyakran Rékát szekálom, hogy fordítson, még mindig ez a legegyszerűbb. Néha már ő is unja, de meg is értem. :)

    VálaszTörlés