2009. november 19., csütörtök

Angoltanár

Sziasztok!

Ugye milyen gyorsan jelentkezek újra? ;-) Van friss hírünk: De kezdem az elején...
Ma délelőtt elmentünk valamiféle egészségügyi számot igényelni, ami állítólag szükséges, hogy az ideiglenes munkákat közvetítő szervezetekhez be tudjunk regisztrálni. Húztunk számot és leültünk, vagy jó 40-en voltak még előttünk... Nem sokat üldögéltünk ott, talán 3 percet, és valamit bemondtak a hangosbemondón. Mikor másodszor mondták, kb 10 embert kivéve, (akik valószínű nem értettek spanyolul) elkezdett kifelé menni mindenki. Réka mondta, hogy azt mondták, hogy a biztonságunk érdekében menjünk ki az épületből, és hogy ne essünk pánikba. Na, jó durcásan, de felálltunk és elindultunk kifelé. Az első ajtón kifordulva csattogtak a vakuk szembe velünk, és videókamerából is volt pár. Kitereltek minket az udvarra, és ott megtudtuk, hogy tűzriadó próba van. Na még durcásabbak lettünk, elment két óránk, és nem tudtuk elintézni ezt sem. Közben megkérdeztük az egyik operatőrt, hogy mi ez a sok újságíró és kamera, olyan nagy szenzáció egy tűzriadó próba? Ő sem értette minek küldték oda, de azt mondta új az épület, nem rég lett átadva, valószínűleg azért olyan nagy látványosság az első tűzriadó próba.
Na míg itt morogtunk magunkban, hívták Rékát. Az az iroda, ahová tegnap bejelentkeztem Photoshop tanfolyamra. Azt mondták, hogy most hívta őket egy cég, angol tanárt kerestek, és hogy ránk gondoltak. Azt mondtuk, hogy nem beszélek spanyolul, de nem emlékszem említettük-e hogy tanár vagyok, vagy hogy értek angolul. De rendesek voltak, hogy felhívtak, és megadták az iroda számát. Máris jobb kedvünk lett! :D Siettünk haza és felhívtuk. Holnap délelőtt megyünk be megbeszélni a részleteket, de úgy néz ki, hogy péntek délutánonként 16:00-18:00 között angolt fogok tanítani 6-7-8 és 8-10 éves gyerekeknek egy 8 km-re levő faluban. Fizetik az utat is, és úgy néz ki kb 10 eurót óránként. Ja, és be leszek jelentve úgyhogy lesz biztosításom is. :-) Kezdetnek nem rossz. Legalább az angolt is gyakorlom. Azt mondták a telefonba, hogy van egy spanyol lány, aki a nyelvtant veszi velük, nekem főleg sokat kellene beszéltetni őket, beszélni hozzájuk, és játszani velük. Rékának van tapasztalata nyelvtanítás területén, úgyhogy ő majd segít kitalálni játékokat. ;-)
Nos ez a legújabb hírünk. Amúgy Réka most a kulturális tanfolyammal ment Zamorába, a szomszéd városba, valamilyen előadást meghallgatni. Itthon 18 fok van, és tűz a nap. Nyitott ablak mellett ülök, és pötyögök, és élvezem a meleget. :-) Na még fájdítsam a szíveteket? :-P Bocsánat... ;-)
Most megszakítom az angol készülődést, és ilyen szép időben, elmegyek futni egyet.

Sziasztok! ;-)

3 megjegyzés:

  1. Kedves Nándi!
    Nálunk is 16 fok körül van! süt a nap, és nyitott ablak mellett ülök! fájdítsam még a szívedet? :D
    okéé, ami viszont nem jó, hogy egy 800 oldalas közegészség tanköny van az ölemben! ritka szar4 :D

    VálaszTörlés
  2. Jaja, itthon sincs nyoma a télnek, kivéve, hogy rohadt nagy köd van reggel és sötétedés után egyből leszáll :(
    Nusi! Jobbulást és kitartást! Felhívhatnál egyik este, van hírem... :S Ja, jó ám,hogy itt üzengetek hehehe
    Pusza

    VálaszTörlés
  3. Akkor az idő miatt nem kell egyikünknek sem irigykednie... Amiatt a nagy könyv miatt pedig részvétem... Kitartás! ;-)

    Nikus, Itt is üzengethettek nyugodtan. Ebből is látszik, hogy mindketten rendszeresen olvassátok a blogunkat. Örülünk neki! ;-) Este itt is néha van akkor köd, hogy a szomszéd házat sem látni. De reggelre eltűnik.

    VálaszTörlés